Голем почеток пред да посетите лекар. Вештачката интелигенција одговара по точност од конвенционалното пребарување на интернет.

“За кои информации за болеста да пребарувам?”

Алгоритмот обезбедува релевантни информации за болести на основа на наоѓањата на сликата. Вештачката интелигенција обезбедува најрелевантни информации за кожни болести на Википедија и врски за интернет пребарувања.

“На која клиника да одам?”

Ако алгоритмот одреди дека вашата кожна проблем може да се реши со пропишување на некои лекови, препорачува употреба на телемедицинската услуга. Наспроти тоа, препорачува локална клиника ако е потребен личен преглед за да се процени и третираат вашите кожни проблеми.

За да се предвиди персонализирана информација, користевме класификатор на кожни болести (Model Dermatology) објавен во повеќе престижни медицински списанија.

Алгоритмот е бесплатно достапен на интернет (https://app.skindx.net) и поддржува вкупно 104 јазици.